Korhelyleves tarjával és vörösborral

2015-01-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben a késő őszi időben jól esik egy forró, tartalmas leves. A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db füstölt ízesítő kocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl

1. Lépés

A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.

2. Lépés

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

3. Lépés

Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.

4. Lépés

Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 466 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

  • Frankfurti leves Szanitól

  • Kelkáposztaleves libaszívvel

  • Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel

  • Igazi frankfurti leves (Frankfurter Grüne Suppe)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    668 kcal
  • Zsír

    47,7 g
  • Koleszterin

    109 mg
  • Szénhidrát

    21,9 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    31 g