Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel
2013-11-28- Típus: Káposztaleves receptek
- Nemzetiség: Erdélyi
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:45 p
- Elkészítés: 2:0 p
Bár a Szilveszter még odébb van, de korhelylevest nem csak akkor lehet enni. Egy átmúlatott buli után kiváló, de egy hűvös, késő őszies időben is jól esik egy tartalmas, meleg leves. Ez akár egytálnak is elmegy.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 szelet bacon
- 1 szál debreceni kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- 50 dkg savanyított káposzta
- só, bors, pirospaprika
- babérlevél
- őrölt kömény
- csombor
- csípős paprika paszta (Erős Pista)
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- chili
- olaj
- (ecet)
1. Lépés
A szalonnákat kockára vágom, a hagymát aprítom. A zöldségeket megpucolom és karikákra vágom.
2. Lépés
A szalonnát egy nagyobb lábasban kevés olajon megsütöm, rádobom a hagymát, s dinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, majd a zöldségeket. Öntök hozzá kevés vizet.
3. Lépés
A savanyú káposztát kicsit összevágom (nem csavarom ki!), és a lébe teszem. A debreceni kolbászt karikára vágom, az edénybe teszem. Fűszerezem, kanalazok bele Erős Pistát. Kb. 1,5 óráig lassú tűzön főzöm.
4. Lépés
Közben a tejfölt összekeverem a liszttel, és ezzel behabarom a levest. Én még néhány csepp ecettel tovább savanyítottam, de ez elhagyható.
Tálaláskor teszek a levesre bőven tejfölt, s díszítem chili paprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 148 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
321 kcal -
Zsír
22g -
Szénhidrát
15.7g -
Fehérje
15.9g -
Koleszterin
64mg -
Cukor
6g