Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

2016-07-08
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:55 p
  • Elkészítés: 2:0 p

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel, füstölt kolbásszal, tejfölösen. Tessék kipróbálni! :)

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Császárszalonna (sült pörc)
  • 3 db Újhagyma (zöldje nélkül)
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 tk Sertészsír
  • 0.5 db Sárgarépa
  • 1 közepes db Krumpli
  • 30 dkg Savanyú káposzta
  • 15 dkg Csiperkegomba
  • 3 db Babérlevél
  • 3 db Chilipaprika
  • 1 kiskanál Só
  • 1 kiskanál Bors
  • 1 ek Pirospaprika
  • 1 kiskanál Őrölt fűszerkömény
  • 10 dkg Lángolt kolbász
  • 2 púpozott evőkanál Liszt
  • 1 dl Fehérbor (száraz)
  • 140 g Tejföl
  • 2 db Chilipaprika (díszítéshez)

1. lépés

A pörcöt kisebb darabokra vágom, vízben felteszem főni, teszek bele babérlevelet, vágok bele chilit fűszerezem.

2. lépés

A hagymákat aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára, a gombákat félbe vágom, felszeletelem a kolbászt.

3. lépés

Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, félreteszem.

4. lépés

Egy óra elteltével a leveshez adom a zöldségeket és a káposztát, tovább főzöm a levest.

5. lépés

30 perc után beleteszem a kolbászt.

6. lépés

Amikor már minden csaknem puha, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet, végül – kiegyenlítéssel – belekeverem a tejfölt.

7. lépés

Tálaláskor merek a tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt, díszítem chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 187 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Korhelyleves tarjával és vörösborral

  • Frankfurti leves Szanitól

  • Kelkáposztaleves libaszívvel

  • Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel

  • Igazi frankfurti leves (Frankfurter Grüne Suppe)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    291,8 g
  • Zsír

    14,3 g
  • Koleszterin

    46 mg
  • Szénhidrát

    32,9 g
  • Cukor

    11,4 g
  • Fehérje

    9,5 g