Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel
2016-07-08- Típus: Káposztaleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:55 p
- Elkészítés: 2:0 p
Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel, füstölt kolbásszal, tejfölösen. Tessék kipróbálni! :)
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Császárszalonna (sült pörc)
- 3 db Újhagyma (zöldje nélkül)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 tk Sertészsír
- 0.5 db Sárgarépa
- 1 közepes db Krumpli
- 30 dkg Savanyú káposzta
- 15 dkg Csiperkegomba
- 3 db Babérlevél
- 3 db Chilipaprika
- 1 kiskanál Só
- 1 kiskanál Bors
- 1 ek Pirospaprika
- 1 kiskanál Őrölt fűszerkömény
- 10 dkg Lángolt kolbász
- 2 púpozott evőkanál Liszt
- 1 dl Fehérbor (száraz)
- 140 g Tejföl
- 2 db Chilipaprika (díszítéshez)
1. lépés
A pörcöt kisebb darabokra vágom, vízben felteszem főni, teszek bele babérlevelet, vágok bele chilit fűszerezem.
2. lépés
A hagymákat aprítom, a répát szeletelem, a krumplit apró kockára, a gombákat félbe vágom, felszeletelem a kolbászt.
3. lépés
Egy serpenyőben zsíron megpirítom a hagymákat, hozzáadom a répát és a krumplit, félreteszem.
4. lépés
Egy óra elteltével a leveshez adom a zöldségeket és a káposztát, tovább főzöm a levest.
5. lépés
30 perc után beleteszem a kolbászt.
6. lépés
Amikor már minden csaknem puha, beleöntöm a bort, beleszórom a lisztet, végül – kiegyenlítéssel – belekeverem a tejfölt.
7. lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt, díszítem chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 914 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
291,8 g -
Zsír
14,3 g -
Koleszterin
46 mg -
Szénhidrát
32,9 g -
Cukor
11,4 g -
Fehérje
9,5 g