Kelkáposztaleves libaszívvel

2014-09-01
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy tartalmas leves sok-sok zöldséggel, akár egytálként is megteszi.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db kelkáposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db karalábé
  • 0.5 db kisebb zeller
  • 100 g zöldborsó
  • 1 db krumpli
  • 20 dkg libaszív
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 szál petrezselyem (fodros)
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)

1. Lépés

A zöldségeket szeletelem, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom. A kelkáposztát tépdesem.

2. Lépés

A hozzávalókat kevés olívaolajon megdinsztelem.

3. Lépés

Fűszerezem, felöntöm vízzel, és készre főzöm.

4. Lépés

Tálaláskor teszek rá chilipaprikát és fodros petrezselyem-zöldet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 356 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

  • Korhelyleves tarjával és vörösborral

  • Frankfurti leves Szanitól

  • Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel

  • Igazi frankfurti leves (Frankfurter Grüne Suppe)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    254 kcal
  • Zsír

    6,9 g
  • Koleszterin

    91 mg
  • Szénhidrát

    31,5 g
  • Cukor

    10,4 g
  • Fehérje

    17,8 g