Kelkáposztaleves libaszívvel
2014-09-01- Típus: Káposztaleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy tartalmas leves sok-sok zöldséggel, akár egytálként is megteszi.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db kelkáposzta
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db karalábé
- 0.5 db kisebb zeller
- 100 g zöldborsó
- 1 db krumpli
- 20 dkg libaszív
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál petrezselyem (fodros)
- 1 db chilipaprika
- 1 db húsleveskocka
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
1. Lépés
A zöldségeket szeletelem, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom. A kelkáposztát tépdesem.
2. Lépés
A hozzávalókat kevés olívaolajon megdinsztelem.
3. Lépés
Fűszerezem, felöntöm vízzel, és készre főzöm.
4. Lépés
Tálaláskor teszek rá chilipaprikát és fodros petrezselyem-zöldet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 284 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
254 kcal -
Zsír
6,9 g -
Koleszterin
91 mg -
Szénhidrát
31,5 g -
Cukor
10,4 g -
Fehérje
17,8 g