Sült csirkecomb mexikói rizzsel
2014-09-12- Típus: Sült csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Mexikó, mexikói köret, chili! Szeretjük!
Ezeket szerezd be:
- 2 db csirkecomb
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- cayenne bors (ízlés szerint)
- 1 db sárgarépa
- 150 g mexikói zöldségkeverék
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős paprika
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 6 db csiperkegomba szára
- 25 dkg rizs
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 db csirkehúsleves-kocka
- 6 db fekete olívabogyó
- 2 szál petrezselyem
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- 0.5 dl fehérbor
1. Lépés
A csirkecombokat sózom, borsozom, s paprikával bedörzsölöm.
2. Lépés
Meglocsolom olívaolajjal, s az előmelegített sütőben (légkeverés 180 ºC fok) kb. 45 percig sütöm, a végén grill fokozaton 200 ºC fokon.
3. Lépés
Közben a répát meghámozom, s karikákra vágom. A hagymákat darabolom, a hegyes zöldpaprikát és a chilit karikákra, a kaliforniai paprikát csíkokra, az olívabogyót félbe vágom, a gombaszárakat szeletelem.
4. Lépés
Egy serpenyőben olajon a hagymákat és a chilit megdinsztelem, majd hozzáadom a répát, a mexikói zöldségkeveréket, olívabogyót, a paradicsomot, gombát és a rizst.
5. Lépés
Felöntöm vízzel, sózom, belemorzsolom a leveskockákat, borsozom, megszórom pirospaprikával, időnként megkeverem.
6. Lépés
Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadom az aprított petrezselymet, s a Cayenne borsot, meglocsolom citromlével, chiliszósszal és fehérborral, fűszerezem petrezselyemmel, s fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel. Chilipaprikával díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 554 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
887 kcal -
Zsír
12,1 g -
Koleszterin
133 mg -
Szénhidrát
130,8 g -
Cukor
10,8 g -
Fehérje
55,9 g