Hamis tyúkhúsleves

2015-02-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy gyors, meleg levesre vágytam, de nem akartam órákig főzőcskézni, s csirkeaprólék sem volt itthon.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 5 db kelkáposztalevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperkegomba
  • 4 db chilipaprika
  • 1 szál zellerlevél
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 db tyúkhúsleves-kocka
  • 10 dkg tészta (kis orsó levestészta)
  • só (ízlés szerint)
  • 4 szem egész bors
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • kurkuma (ízlés szerint)
  • gyömbér (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 l víz

1. Lépés

A répát és a krumplit megpucolom, szeletelem, a kelkáposztát kisebb darabokra vágom. A hagymákat és a gyömbért aprítom, a gombát felszeletelem.

2. Lépés

A zöldségeket kevés vajon megdinsztelem, majd feleresztem vízzel, beleteszem a húsleveskockát, s két chilit aprítva, fűszerezem.

3. Lépés

Amikor a zöldség már félig puha, beleteszem a tésztát is. Amikor kész, rászórom az aprított zeller és petrezselyemlevelet.

4. Lépés

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s rakok rá egy chilit.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 279 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    167 kcal
  • Zsír

    2,4 g
  • Koleszterin

    21 mg
  • Szénhidrát

    31 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    6,3 g