Hamis tyúkhúsleves
2015-02-26- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy gyors, meleg levesre vágytam, de nem akartam órákig főzőcskézni, s csirkeaprólék sem volt itthon.
Ezeket szerezd be:
- 1 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 5 db kelkáposztalevél
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csiperkegomba
- 4 db chilipaprika
- 1 szál zellerlevél
- 2 szál petrezselyem
- 2 db tyúkhúsleves-kocka
- 10 dkg tészta (kis orsó levestészta)
- só (ízlés szerint)
- 4 szem egész bors
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- kurkuma (ízlés szerint)
- gyömbér (ízlés szerint)
- 1 teáskanál vaj
- 1 l víz
1. Lépés
A répát és a krumplit megpucolom, szeletelem, a kelkáposztát kisebb darabokra vágom. A hagymákat és a gyömbért aprítom, a gombát felszeletelem.
2. Lépés
A zöldségeket kevés vajon megdinsztelem, majd feleresztem vízzel, beleteszem a húsleveskockát, s két chilit aprítva, fűszerezem.
3. Lépés
Amikor a zöldség már félig puha, beleteszem a tésztát is. Amikor kész, rászórom az aprított zeller és petrezselyemlevelet.
4. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s rakok rá egy chilit.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 755 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
167 kcal -
Zsír
2,4 g -
Koleszterin
21 mg -
Szénhidrát
31 g -
Cukor
3,6 g -
Fehérje
6,3 g