Gyors sajtos csiga

2014-01-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, könnyű tésztája van. A tölteléket bátran variálhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 30 deka liszt
  • fél deci olaj
  • 2,5 deci langyos tej
  • 2,5 deka élesztő
  • 1 tk kanál cukor
  • 15 deka reszelt sajt
  • 1 teáskanál só
  • Töltelék:
  • 12 deka puha margarin
  • 2 tojássárgája
  • A tetejére:
  • 1 kanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • csipet só

1. lépés

Az élesztőt a cukorral 1 deci tejben felfuttatom. A liszthez adom a többi hozzávalót, a sajt felét és a felfutott élesztőt, és alaposan kidolgozzuk. Én gyúrógéppel dolgoztam.

2. lépés

Amikor már a tésztánkat kidolgoztuk simára,  lisztezett gyúródeszkán vékony téglalap alakúra kinyújtom.
A puha tojásos margarinnal megkenem. A maradék sajtot rászórom.

3. lépés

Feltekerem mint a bejglit.1 centire szeleteljük, majd sütőpapiros sütőlapra tesszük és a tetejét tojásos tejföllel lekenjük. Sajttal és köménymaggal megszórjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sül.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,834 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    495 kcal
  • Zsir

    28.7g
  • Szénhidrát

    43.4g
  • Fehérje

    16g
  • Koleszterin

    136mg
  • Cukor

    2.9g