Csirkemájas-gombás rizottó

2012-05-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A rizottó készítése akkor ajánlott, ha nagyon gyorsan akarunk túl lenni az ételkészítésen.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 25 dkg gomba
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • 1 csésze rizs fejenként
  • só, bors
  • 1 evőkanál majoranna
  • 10 dkg reszelt parmezán

1. Lépés

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A hagymát felszeleteljük, a gombát megtisztítjuk és a kettőt együtt kevéske olajon megpirítjuk.

2. Lépés

A hagymához és gombához hozzáadjuk a májat, azt is megpirítjuk. Ízlés szerint és a szánk íze szerint fűszerezzük (én sóval, borssal és egy kis majorannával szoktam).

3. Lépés

Beletesszük a kockákra vágott paradicsomot, paprikát és tovább sütjük őket együtt. Amikor a máj teljesen megpirult hozzáöntjük a rizst, párat keverünk rajta, majd le is vesszük a tűzről.

Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

9 197 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

  • Gombás rizotto

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    338,5 kcal
  • Összes zsír

    11,7 g
  • Szénhidrát

    28,0 g
  • Fehérje

    9,7 g