Csirkemájas-gombás rizottó
2012-05-29- Típus: Rizottó receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A rizottó készítése akkor ajánlott, ha nagyon gyorsan akarunk túl lenni az ételkészítésen.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg csirkemáj
- 25 dkg gomba
- 3 fej vöröshagyma
- 3 nagy paradicsom
- 1 csésze rizs fejenként
- só, bors
- 1 evőkanál majoranna
- 10 dkg reszelt parmezán
1. Lépés
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A hagymát felszeleteljük, a gombát megtisztítjuk és a kettőt együtt kevéske olajon megpirítjuk.
2. Lépés
A hagymához és gombához hozzáadjuk a májat, azt is megpirítjuk. Ízlés szerint és a szánk íze szerint fűszerezzük (én sóval, borssal és egy kis majorannával szoktam).
3. Lépés
Beletesszük a kockákra vágott paradicsomot, paprikát és tovább sütjük őket együtt. Amikor a máj teljesen megpirult hozzáöntjük a rizst, párat keverünk rajta, majd le is vesszük a tűzről.
Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 197 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
338,5 kcal -
Összes zsír
11,7 g -
Szénhidrát
28,0 g -
Fehérje
9,7 g