Gombás-zöldséges-tejszínes tagliatelle
2015-02-23- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Imádom az olaszos ízeket, ezért ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tészta (tagliatelle)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 0.5 db kaliforniai paprika
- 1 db chilipaprika
- olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 db bazsalikomlevél (+1 csúccsal)
- 5 szál petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 1 marék saláta (madár)
- 10 db kaprigyümölcs (száras)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 5 dkg sajt (parmezán)
1. lépés
A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon dinsztelem, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, kaprigyümölcsöt is. Fűszerezem.
2. lépés
Közben a tésztát megfőzöm (al dente) sós vízben. A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom, a parmezánt forgácsokká reszelem.
3. lépés
Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket, felrottyantom. Hozzákeverem a leszűrt tésztát.
4. lépés
Tálaláskor szórok rá a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom-csúccsal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 509 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
472 kcal -
Zsír
16,8 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
59,8 g -
Cukor
4,6 g -
Fehérje
18,1 g