Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen
2013-09-06- Típus: Bruschetta, Töltött paradicsomok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Már dühöng a kánikula, se főzni, se meleget enni nem volt kedvem. Ezért egy hideg finomságot készítettem a teraszon, az árnyékban.
Bár ez elvileg előétel, de én most főételnek ettem.
Ezeket szerezd be:
- 1 doboz (10 dkg) libamáj pástétom
- 4 db paradicsom
- 1 db tojás
- 1 marék petrezselyem
- 1/2 zacskó (8 dkg) salat mediterran
- 6 szem fekete magnélkűli olívabogyó
- 6 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
- 1/2 citrom
- extraszűz olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- oregano
1. Lépés
Egy tányérra teszem a salátát, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat. Ráhelyezem a megtöltött paradicsomokat, visszarakom a sapkájukat, rászórom az olívabogyókat,díszítem egy szelet citrommal és petrezselyem zölddel. Jól lehűtve fogyasztom bruschettával (pirított fokhagymás, olívaolajos toasttal. Hűs vörösbort iszom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 878 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
217 kcal -
Zsír
14.2g -
Szénhidrát
12.3g -
Fehérje
10.8g