Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

2013-09-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Már dühöng a kánikula, se főzni, se meleget enni nem volt kedvem. Ezért egy hideg finomságot készítettem a teraszon, az árnyékban.

Bár ez elvileg előétel, de én most főételnek ettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 doboz (10 dkg) libamáj pástétom
  • 4 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 marék petrezselyem
  • 1/2 zacskó (8 dkg) salat mediterran
  • 6 szem fekete magnélkűli olívabogyó
  • 6 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 1/2 citrom
  • extraszűz olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • oregano

1. Lépés

Egy tányérra teszem a salátát, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat. Ráhelyezem a megtöltött paradicsomokat, visszarakom a sapkájukat, rászórom az olívabogyókat,díszítem egy szelet citrommal és petrezselyem zölddel. Jól lehűtve fogyasztom bruschettával (pirított fokhagymás, olívaolajos toasttal. Hűs vörösbort iszom hozzá.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 770 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomsaláta tojással és mozzarellával

  • Bruschetta recept

  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

  • Sandwich Italiano e bruschetta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    217 kcal
  • Zsír

    14.2g
  • Szénhidrát

    12.3g
  • Fehérje

    10.8g