Gombás-medvehagymás omlett paradicsommal

2013-12-05
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy kiadós reggeli megalapozza a napot, ezért én is villásreggelivel indítok, ha tehetem.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 db csiperkegomba
  • 6 levél medvehagyma
  • 2 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. Lépés

A tojásokat felverem, sózom, borsozom, öntök bele tejet, szórok rá lisztet, vágok rá petrezselymet, chilipaprikát, összekeverem.

2. Lépés

A gombát felszeletelem, a paprikákat, újhagymát, karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomból vágok egy karikát, a többit és a medvehagymát darabolom.

3. Lépés

Egy serpenyőben olajon dinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, félreteszem.

4. Lépés

A serpenyőbe ismét teszek kevés olajat, beleöntöm a tojást, sülés közben kavargatom, húzogatom. A felére rápakolom a tölteléket, a másik felét ráhajtom, tányérra teszem.

5. Lépés

Díszítek. Rakok rá egy szelet paradicsomot, díszítem medvehagymával, petrezselyemzölddel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,014 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    414 kcal
  • Zsír

    23,7 g
  • Koleszterin

    329 mg
  • Szénhidrát

    38,2 g
  • Cukor

    6,5 g
  • Fehérje

    16,2 g