Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

2018-03-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundáskenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet Kenyér
  • 1 db Tojás
  • 2 szelet Gépsonka
  • 2 szelet Trappista sajt
  • 1 közepes db Hegyes erős paprika
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 6 levél Jégsaláta
  • 1 csipet Só
  • 1 csipet Bors
  • 2 szál Petrezselyem
  • 1 ek Olaj

1. lépés

A tojást felverem, sózom, borsozom. A paradicsomot és paprikát felszeletelem.

2. lépés

A kenyereket félbevágom, megforgatom a tojásban. Két szeletre egy-egy szelet sonkát teszek. Erre pakolom a paradicsom és paprika szeleteket, sózom, borsozom. Beborítom sajttal és lefedem kenyérrel.

3. lépés

Egy serpenyőben olajat melegítek, belefektetem a kenyereket, s mindkét oldalukat megsütöm.

4. lépés

Egy kistányéron “megágyazok” a salátalevelekkel, erre fektetem a bundáskenyereket, s rájuk rakom a petrezselymet.

Csodás reggeli, de én most ebédre fogyasztottam hidegen, jéghideg sörrel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 569 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Angol muffin recept

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    318,6 kcal
  • Zsír

    17,3 g
  • Koleszterin

    105,6 mg
  • Szénhidrát

    25,1 g
  • Cukor

    3,2 g
  • Fehérje

    15,8 g