Jégsaláta sajttal és sült szalonnával

2013-07-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy finom salátát? Szalonnával isteni, pedig nem is gondolnánk!

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 fej jégsaláta
  • 100 g sajt
  • füstölt húsos szalonna
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • só, őrölt fekete bors

1. lépés

Egy kisebb saláta felének a leveleit egy tálba rakom, sózom, borsozom, s egy fél citrom levét rálocsolom. A sajtot darabolom, s a salátára rakom.
A szalonnát felszeletelem, s serpenyőben kevés olajon megsütöm, a salátára öntöm.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 089 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    420 kcal
  • Zsír

    34.3g
  • Szénhidrát

    7.3g
  • Fehérje

    22.9g