Cigánypecsenyés langalló

2013-12-14
Cigánypecsenyés langalló
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Egy kis maradék sült hús, egy hirtelen jött ötlet és a végeredmény, a Cigánypecsenyés langalló!
Hmm…, kellemes ízélmény, bár tartalmaz némi plusz hozzávalót, azért a cigánypecsenye kedvelt ízei visszaköszönnek! ;)

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 csomag szárított élesztő (7g)
  • langyos víz
  • 2 ek olvasztott zsír vagy olaj
  • Feltét:
  • 4-5 szelet sülthús pl. tarja
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • kevés só
  • füstölt szalonna ízlés szerint
  • sajt
  • kevés pirospaprika
  • tojás (igény szerint)

1. lépés

A lisztet tálba szitáljuk hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és annyi vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Meglocsoljuk a zsírral, hólyagosra dagasztjuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

2. lépés

Ha megkelt lisztezett deszkán a tepsink méretéhez nyújtjuk.
Kerek formára is nyújthatjuk, igazíthatjuk, eltérve a hagyományos változattól, mint Én is tettem.
Kerek formában 2 db lesz.

3. lépés

Ezután letakarva újra kelesztjük.
A tejfölt tálba tesszük, jöhet egy kevés só, belevágjuk a hagymát és a fokhagymát.
Lekenjük vele a tésztát úgy, hogy egy keveset hagyjunk a tejfölből, rávagdossuk a húst és a szalonnát, a maradék tejfölt kanállal rápottyantgatjuk, ráreszeljük vagy daraboljuk a sajtot, attól függően, ki milyen fajtát tesz rá.

4. lépés

Megszórjuk pirospaprikával és ütünk rá egy vagy több tojást. :)
Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben és előmelegített sütőben, kb. 175 C °-on készre sütjük.
Ha a sajt ráolvadt és a tojás is elveszít nyers színét, akkor a langallónk is elkészült !

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,402 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel

    Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel

  • Részeges csirkecomb

    Részeges csirkecomb

  • Füstölt tarja velesült zöldségekkel, tükörtojással

    Füstölt tarja velesült zöldségekkel, tükörtojással

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

    Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

    Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    519 kcal
  • Zsir

    17.3g
  • Szénhidrát

    67.3g
  • Fehérje

    21.7g
  • Koleszterin

    70mg
  • Cukor

    1.6g