Mákos nudli
2012-09-15- Típus: Nudli
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Ismét csak az iskolai menza jut eszembe erről a receptről. Annyit ettem kiskoromban, hogy el sem tudnám mondani, de ettől függetlenül megunhatatlan magyar recept.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg liszt
- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- 2 ek búzadara
- 2 ek olaj
- 25 dkg cukrozott mák
- csipet só
1. lépés
A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Mikor kész, levesszük a tűzről és egy krumplinyomóval azonnal pépesítjük. Tegyük félre egy kicsit, majd mikor kihűlt, akkor jön bele a tojás, a liszt, a búzadara, az olaj és a só. Jól dolgozzuk össze, majd alakítsunk belőle egy nagy labdát.
2. lépés
Tegyük lisztezett felületre a tésztát, majd csipkedjünk le belőle ujjnyi vastagságú darabokat és gyúrjuk nudli formára. A nudlikat ezután enyhén sós, forró vízbe tesszük és megfőzzük őket. Akkor szedjük ki, amikor a víz felszínére bugyognak. Kiszedjük egy tényárba, majd megforgatjuk őket cukros mákban.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 777 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
612 kcal -
Zsír
24,7 g -
Szénhidrát
83,2 g -
Fehérje
17,7 g