Mákos nudli

2012-09-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Ismét csak az iskolai menza jut eszembe erről a receptről. Annyit ettem kiskoromban, hogy el sem tudnám mondani, de ettől függetlenül megunhatatlan magyar recept.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg liszt
  • 1 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek olaj
  • 25 dkg cukrozott mák
  • csipet só

1. lépés

A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Mikor kész, levesszük a tűzről és egy krumplinyomóval azonnal pépesítjük. Tegyük félre egy kicsit, majd mikor kihűlt, akkor jön bele a tojás, a liszt, a búzadara, az olaj és a só. Jól dolgozzuk össze, majd alakítsunk belőle egy nagy labdát.

2. lépés

Tegyük lisztezett felületre a tésztát, majd csipkedjünk le belőle ujjnyi vastagságú darabokat és gyúrjuk nudli formára. A nudlikat ezután enyhén sós, forró vízbe tesszük és megfőzzük őket. Akkor szedjük ki, amikor a víz felszínére bugyognak. Kiszedjük egy tényárba, majd megforgatjuk őket cukros mákban.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 485 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos nudli Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    612 kcal
  • Zsír

    24,7 g
  • Szénhidrát

    83,2 g
  • Fehérje

    17,7 g