Csokis-fahéjas muffin
2012-12-11- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A muffint az ünnepekkor sem lehet hanyagolni, én is mindig készítek. Most ez a csokis-fahéjas változat fog mindenkit elvarázsolni. A recepthez használjunk 1 bögrét, ami a mértékegységet adja. Fontos, ugyanazt a méretű bögrét használjuk az összes hozzávalónál!
Ezeket szerezd be:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre barna cukor
- 2 tk fahéj
- 1 citrom leve és héja
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 175 g joghurt
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1/2 bögre olaj
- 1 tábla apróra tört csokoládé
- Tetejére:
- 3-4 evőkanál fahéjas cukor
1. lépés
A sütőt szépen előmelegítjük 180°C-ra. A száraz hozzávalókat és a nedveseket külön-külön egy tálban összekeverjük, majd a végén egybe keverjük. Bele keverjük laza mozdulatokkal az apróra tört csokit.
2. lépés
A keveréket kivajazott formákba töltjük, majd mindegyik tetejét megszórjuk fahéjas cukorral. Tegyük sütőbe és 15 perc alatt már el is készülnek. Hagyjuk kihűlni egy rácson, utána rohamozzuk meg! :)
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
8 720 megtekintés