Zserbó szaloncukor – gluténmentes
2013-12-11- Típus: Szaloncukor
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Gluténmentes szaloncukor nemcsak nekik való, bárki megkóstolja, és imádni fogja.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg házi baracklekvár
- 3 evőkanál porcukor
- 7 dkg darált kukoricapehely
- A bevonáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál tejszín
1. Lépés
Összekeverjük a diót a lekvárral, hozzáadjuk a darált kukoricapelyhet. Kis hengereket formázunk a masszából, és pár percre mélyhűtőbe tesszük.
2. Lépés
Felolvasztjuk gőz felett az étcsokoládét, hozzáadjuk a 2 evőkanál tejszínt, majd a megformázott szaloncukrot bevonjuk a csokoládéval. Ezután hűtőbe tesszük dermedni, és máris fogyaszthatjuk.
Érdemes elkészíteni, mert az íze kiváló.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 749 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
469 kcal -
Zsír
22.6g -
Szénhidrát
62.8g -
Fehérje
9.4g -
Koleszterin
7mg -
Cukor
9.4g