Zserbó szaloncukor – gluténmentes

2013-12-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Gluténmentes szaloncukor nemcsak nekik való, bárki megkóstolja, és imádni fogja.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg házi baracklekvár
  • 3 evőkanál porcukor
  • 7 dkg darált kukoricapehely
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín

1. Lépés

Összekeverjük a diót a lekvárral, hozzáadjuk a darált kukoricapelyhet. Kis hengereket formázunk a masszából, és pár percre mélyhűtőbe tesszük.

2. Lépés

Felolvasztjuk gőz felett az étcsokoládét, hozzáadjuk a 2 evőkanál tejszínt, majd a megformázott szaloncukrot bevonjuk a csokoládéval. Ezután hűtőbe tesszük dermedni, és máris fogyaszthatjuk.

Érdemes elkészíteni, mert az íze kiváló.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 749 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zselés szaloncukor

  • Kókuszos szaloncukor recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    469 kcal
  • Zsír

    22.6g
  • Szénhidrát

    62.8g
  • Fehérje

    9.4g
  • Koleszterin

    7mg
  • Cukor

    9.4g