Mézeskalács torta
2012-08-27- Típus: Különleges torták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A karácsonyi süteményeket nem lehet megunni, így akarva-akaratlanul is belecsempészem egy-egy más hétköznapi fogásba. Most nézzünk egy mézeskalács ihlette tortát.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 csésze sima liszt
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál gyömbér
- 3/4 tk szódabikarbóna
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1/2 csésze (125 ml) barna cukor
- 1 tojás
- 3/4 csésze méz
- 1/3 csésze vaj
- 1 teáskanál vanília
- 250 ml tej
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzunk ki egy tortaformát, nem árt, ha sütőpapírt is teszünk bele, mert ennél a tortánál félő a leragadás. Egy nagy tálban keverjük össze a kétfajta lisztet, a fahéjat, a gyömbért, narancs héjat, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a szegfűborsot és szerecsendiót. Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze a cukrot, a tojást, a mézet, a vajat, a vaníliát és a tejet. Öntsük át a száraz hozzávalókat és keverjük egészen addig, amíg teljesen elvegyül.
2. Lépés
Öntsük a tésztát az előkészített formába egy fakanállal simítsuk el. Süssük 45-55 percig, vagy tűpróbáig. Melegen tálaljuk.
Fotó: Tuesdayswithdorie
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 889 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
247 kcal -
Fehérje
4 g -
Szénhidrát
45 g -
Zsír
6 g