Metélőhagymás tojáskrém

2012-12-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha  valamivel szeretnénk feldobni a pirítósunkat, vagy csak egy egyszerű étvágygerjesztő szendvicset készítenénk a nagy Szilveszteri parti előtt, akkor ezt a krémet bátran használjuk. Tulajdonképpen bármilyen zöldfűszerrel tudjuk variálni, legyen az bazsalikom, tárkony, metélőhagyma, snidling, oregánó, petrezselyem. Minddel nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál lágy vaj vagy margarin habosra keverve
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 2 tk bazsalikom
  • 4 evőkanál metélőhagyma (apróra vágva)
  • 1 kisebb lilahagyma

1. Lépés

Kezdjük a tojások főzésével. Jó sós vízben, forrástól számítva 10 percig főzzük őket. A tojásokat ezután kettévágjuk, a sárgájukat kikaparjuk, majd egy tálban összenyomkodjuk. A sárgájához keverjük a többi hozzávalót.

2. Lépés

A tojások fehér részét vágjuk nagyon apróra, vagy daráljuk le, majd keverjük hozzá a sárgájához és keverjük el a fűszerekkel. Legvégül nagyon apróra vágjuk a lilahagymát, azt is hozzákeverjük. A krémet hűtőben tároljuk, több napig is eláll.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 392 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vegán kesudiós krémsajt

  • Hummusz toasttal

  • Avokádókrém recept

  • Avokádókrém

  • Chilis avokádókrém pirítóssal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    206 kcal
  • Zsír

    16.7g
  • Szénhidrát

    7.8g
  • Fehérje

    7.5g