Eperrel töltött gombóc

2013-02-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A szilvás gombóc és a túrógombóc mellett az eperrel töltött is a kedvenc. Amikor kapok finom epret a piacon, akkor igazán finomat szoktam belőle készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • 250 g liszt
  • 100 g vaj
  • 200 g eper
  • 100 g porcukor
  • 1 tk fahéj
  • 3 tojássárgája
  • 200 g zsemlemorzsa
  • barna cukor
  • olaj

1. lépés

A krumplit megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgákat és a vajat, majd egységes tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, ez után kockákra vágjuk.

2. lépés

Az epreket kicsumázzuk, félbevágjuk, majd megforgatjuk fahéjas cukorban vagy barna cukorban. Minden tésztakocka közepére 1-1 epret teszünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük.

3. lépés

A zsemlemorzsát kevéske olajon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. A tetejüket leszórjuk fahéjas porcukorral, majd még melegen tálaljuk. Lekvárral, vagy gyümölcsszósszal is tálalhatjuk!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 572 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes túrógombócok

  • Tejfölös túrógombóc

  • Párán főtt gőzgombóc

  • Túrógombóc recept

  • Habkönnyű túrógombóc

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    622 kcal
  • Zsír

    18.1g
  • Szénhidrát

    101.8g
  • Fehérje

    13.3g