Eperrel töltött gombóc
2013-02-10- Típus: Gombócok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A szilvás gombóc és a túrógombóc mellett az eperrel töltött is a kedvenc. Amikor kapok finom epret a piacon, akkor igazán finomat szoktam belőle készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 250 g liszt
- 100 g vaj
- 200 g eper
- 100 g porcukor
- 1 tk fahéj
- 3 tojássárgája
- 200 g zsemlemorzsa
- só
- barna cukor
- olaj
1. lépés
A krumplit megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgákat és a vajat, majd egységes tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, ez után kockákra vágjuk.
2. lépés
Az epreket kicsumázzuk, félbevágjuk, majd megforgatjuk fahéjas cukorban vagy barna cukorban. Minden tésztakocka közepére 1-1 epret teszünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük.
3. lépés
A zsemlemorzsát kevéske olajon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. A tetejüket leszórjuk fahéjas porcukorral, majd még melegen tálaljuk. Lekvárral, vagy gyümölcsszósszal is tálalhatjuk!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 627 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
622 kcal -
Zsír
18.1g -
Szénhidrát
101.8g -
Fehérje
13.3g