Hamis meggyes túrógombóc

2018-03-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Vasárnap egy kiadós leves után készülhet ez a finom, meggyel felturbózott finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 4 ek búzadara
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 bögre meggy
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek vaj

1. lépés

A túrót villával áttörjük, picit megsózzuk. Hozzákeverjük a tojásokat, búzadarát és jól összekeverjük.

2. lépés

Egy nagy lábasban vizet melegítünk (enyhén megsózzuk). A keverékből vizes kézzel gombócokat formázunk, majd mindegyik közepébe egy-egy meggyet rejtünk. (Egyébként lehet más idénygyümölcs pl. eper, málna, szilva, sárgabarack is.)

3. lépés

Amikor forr a víz, akkor beletesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, amíg a víz felszínére jönnek.

4. lépés

Amíg a gombócok főnek, gyorsan megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd ebbe forgatjuk. Tejföllel, porcukorral leszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

618 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes túrógombócok

  • Tejfölös túrógombóc

  • Párán főtt gőzgombóc

  • Túrógombóc recept

  • Habkönnyű túrógombóc

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    634,38 kcal
  • Zsír

    32,01 g
  • Koleszterin

    145,3 mg
  • Szénhidrát

    61,37 g
  • Cukor

    9,69 g
  • Fehérje

    25,01 g