Borhab recept

2013-02-20
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Kóstoltuk már a borhabot? Francia finomságról van szó, nagyon sok desszert kísérőnek tudjuk használni, például tiramisuban, gyümölcssalátákhoz egyaránt ajánljuk.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojássárgája
  • 20 g cukor
  • 200 ml édes desszertbor

1. lépés

Egy lábasban forraljunk vizet. A sárgákat egy üstbe verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és habverővel alaposan elkeverjük. Ezután az üstöt a forró víz fölé tesszük, majd a bort is a hozzáadjuk. Botmixerrel folyamatosan keverjük a krémet, megállás nélkül, egészen addig, amíg a kellő mértékben be nem sűrűsödik.

 

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 692 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    115 kcal
  • Zsír

    1.6g
  • Szénhidrát

    7g
  • Fehérje

    2.7g