Borhab recept
2013-02-20- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Kóstoltuk már a borhabot? Francia finomságról van szó, nagyon sok desszert kísérőnek tudjuk használni, például tiramisuban, gyümölcssalátákhoz egyaránt ajánljuk.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojássárgája
- 20 g cukor
- 200 ml édes desszertbor
1. lépés
Egy lábasban forraljunk vizet. A sárgákat egy üstbe verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és habverővel alaposan elkeverjük. Ezután az üstöt a forró víz fölé tesszük, majd a bort is a hozzáadjuk. Botmixerrel folyamatosan keverjük a krémet, megállás nélkül, egészen addig, amíg a kellő mértékben be nem sűrűsödik.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 692 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
115 kcal -
Zsír
1.6g -
Szénhidrát
7g -
Fehérje
2.7g