Szilvás gombóc
2012-12-11- Típus: Gombócok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 25 perc
A szilvás gombóc az egyik kedvencem. Viszonylag hamar elkészül és a régi gyerekkort idézi.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál fahéjas cukor
- 250 g zsemlemorzsa
- csipet só
- 20 szem szilva
1. Lépés
A krumplikat megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Megvárjuk míg kihűlnek, majd után összetörjük egy krumplinyomóval. A kihűlt krumplikat összegyúrjuk a liszttel, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle.
2. Lépés
A szilvákat magozzuk ki, vágjuk félbe, majd forgassuk meg őket fahéjas cukorban. Tegyük a szilvát a tészta közepére, majd gyúrjunk belőlük golyót. Tegyünk fel egy lábas, picit sós vizet forrni, majd mikor már bugyog, akkor tegyük bele a gombócokat és addig főzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére, onnan még várjunk 2 percet, utána szedhetjük kifele.
3. Lépés
Egy kis olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd megforgatjuk benne a gombócokat. Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 784 megtekintés