Kókusz felfújt karamell mártással

2012-07-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Annyira imádom ezeket a kis sütőformákban készített desszerteket. Olyan aranyosak és még az ízük is mennyei.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze cukor
  • ¼ csésze víz
  • ¼ csésze frissen facsart narancslé
  • 6 tojás
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 csésze reszelt kókusz (karamellhez)
  • ¾ csésze cukor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 doboz sűrített tej
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • csipet só

1. Lépés

Keverjük össze a vizet, a narancslevet és a cukrot egy lábasban, majd közepes hőfokon kezdjük el megolvasztani és karamellizálni a cukrot. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg magunkat.

2. Lépés

Öntsük bele a karamellt kis sütőformákba, vagy felfújtakhoz használatos formákba. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük vizet egy nagy tepsibe, és helyezzük bele a sütőformákat. Egy elektromos keverővel keverjük össze a tojás, a kókusztejet, a reszelt kókuszt, a narancshéj, cukrot, a sűrített tejet, a kukoricakeményítőt egy csipet sóval együtt, amíg minden összetevő jól keverik.

3. Lépés

Öntsük bele a keveréket a sütőformákba, a vízzel teli tepsivel együtt helyezzük a sütőbe és süssük  40-50 percig. Hagyjuk kihűlni.

Mikor kész, borítsuk ki finoman egy tányérra a tortaformából, így a karamell a tetejére kerül.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 300 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Datolyás felfújt

  • Málnás-rebarbarás felfújt

  • Áfonyás-rebarbarás felfújt

  • Citromfelfújt recept

  • Hideg málnaszuflé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    641 kcal
  • Összes Zsír

    22,8 g
  • Koleszterin

    181 mg
  • Szénhidrát

    103 g
  • Cukor

    97 g
  • Fehérje

    11 g