Tejfölös túrógombóc

2016-02-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A túrógombóc a kedvenc magyar desszertek közé tartozik. Amióta nem fogyasztok többfogásos menüsort, akár főételnek is beillik nálam.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • só (ízlés szerint)
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • olaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 teáskanál porcukor

1. lépés

A túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel összekeverem. Majd gombócokat formázok belőle és forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzöm.

2. lépés

Közben a zsemlemorzsát olajon megpirítom. A gombócokat ebbe beleforgatom.

3. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra gombócokat, zsemlemorzsát, teszek rá tejfölt, s megszórom porcukorral.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 688 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis meggyes túrógombóc

  • Zabpelyhes túrógombócok

  • Párán főtt gőzgombóc

  • Túrógombóc recept

  • Habkönnyű túrógombóc

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    397 kcal
  • Zsír

    20,4 g
  • Koleszterin

    114 mg
  • Szénhidrát

    28,2 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    24,6 g