Tejfölös túrógombóc
2016-02-17- Típus: Gombócok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A túrógombóc a kedvenc magyar desszertek közé tartozik. Amióta nem fogyasztok többfogásos menüsort, akár főételnek is beillik nálam.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 db tojás
- 2 ek búzadara
- só (ízlés szerint)
- 4 ek zsemlemorzsa
- olaj
- 1 dl tejföl
- 2 teáskanál porcukor
1. lépés
A túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel összekeverem. Majd gombócokat formázok belőle és forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzöm.
2. lépés
Közben a zsemlemorzsát olajon megpirítom. A gombócokat ebbe beleforgatom.
3. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra gombócokat, zsemlemorzsát, teszek rá tejfölt, s megszórom porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 688 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
397 kcal -
Zsír
20,4 g -
Koleszterin
114 mg -
Szénhidrát
28,2 g -
Cukor
5,5 g -
Fehérje
24,6 g