Gyümölcsszósz recept
2012-04-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A különböző erdei gyümölcsöket nem csak a süteménybe, de szószként is tudjuk készíteni. A felfújtak, habcsók vagy fagylalt receptek egyszerű, de még is hangulatos és finom feldobása. Szinte minden fajta gyümölccsel helyettesíthetjük, legyen az málna, áfonya, ribizli, barack, szeder stb.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze (200 g) cukor
- 1 pohár (250 ml) víz
- 4 csésze friss gyümölcs (lehet áfonya, málna, eper, ribizli, barack, stb)
Recept elkészítése
1. Mossuk meg a kiválasztott gyümölcsünket. Egy lábasban forraljuk fel a vizet cukorral, kevergessük, hogy feloldódjon a cukor. Adjuk hozzá a gyümölcsöket, és forraljuk fel, majd csökkentse a hőt, és főzzük 10 percig.
2. Ezen a ponton mehet bele minden ízesítő fűszer. Használhatunk pár csepp citromlevet, fahájat, reszelt narancs vagy citromhéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, ánizst, mentalevelet. A variáció végtelen lehet.
3. Vegyük le a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tegyük hidegre, a legjobb ha a hűtőbe tesszük. Nem kell sűríteni, mert magától összeugrik.
Értékelések
(3.3 / 5)
4 személy értékelt
15 953 megtekintés