Gyümölcsszósz recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A különböző erdei gyümölcsöket nem csak a süteménybe, de szószként is tudjuk készíteni. A felfújtak, habcsók vagy fagylalt receptek egyszerű, de még is hangulatos és finom feldobása. Szinte minden fajta gyümölccsel helyettesíthetjük, legyen az málna, áfonya, ribizli, barack, szeder stb.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze (200 g) cukor
  • 1 pohár (250 ml) víz
  • 4 csésze friss gyümölcs (lehet áfonya, málna, eper, ribizli, barack, stb)

Recept elkészítése

1. Mossuk meg a kiválasztott gyümölcsünket. Egy lábasban forraljuk fel a vizet cukorral, kevergessük, hogy feloldódjon a cukor. Adjuk hozzá a gyümölcsöket, és forraljuk fel, majd csökkentse a hőt, és főzzük 10 percig.
2. Ezen a ponton mehet bele minden ízesítő fűszer. Használhatunk pár csepp citromlevet, fahájat, reszelt narancs vagy citromhéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, ánizst, mentalevelet. A variáció végtelen lehet.
3. Vegyük le a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tegyük hidegre, a legjobb ha a hűtőbe tesszük. Nem kell sűríteni, mert magától összeugrik.

Fogás: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 028 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából

Kommentek

  • Zsuzsa Fábián

    Holnap megcsinálom.