Eperlekvár recept

2012-10-07
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő receptet a Nagyimtól loptam. :)

Ezeket szerezd be:

  • 5 kg eper
  • 1 kg cukor
  • 3 tasak Dzsemfix
  • 1 citrom leve és héja

1. lépés

Az epreket jól átmossuk, megtisztítjuk és kicsumázzuk. Egy lábasban összekeverjük a cukorral, a dzsemfixálóval és óvatos keverő mozdulatok mellett főzni kezdjük.Tegyük bele a citrom levét és reszelt héját is.

2. lépés

Forrástól számítva még 5-6 percig főzzük, majd jól megtisztított üvegekbe töltjük. Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük és pokrócok közé takarjuk. Így 3 napig hagyom, majd utána kész is van, mehet a spejz polcára.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 610 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bodzás-fehér csokis málnalekvár

  • Lekvár bogyós gyümölcsből

  • Szőlő-körte dzsem

  • Rebarbara lekvár

  • Fahéjas szilvalekvár