Eperlekvár recept
2012-10-07- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő receptet a Nagyimtól loptam. :)
Ezeket szerezd be:
- 5 kg eper
- 1 kg cukor
- 3 tasak Dzsemfix
- 1 citrom leve és héja
1. lépés
Az epreket jól átmossuk, megtisztítjuk és kicsumázzuk. Egy lábasban összekeverjük a cukorral, a dzsemfixálóval és óvatos keverő mozdulatok mellett főzni kezdjük.Tegyük bele a citrom levét és reszelt héját is.
2. lépés
Forrástól számítva még 5-6 percig főzzük, majd jól megtisztított üvegekbe töltjük. Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük és pokrócok közé takarjuk. Így 3 napig hagyom, majd utána kész is van, mehet a spejz polcára.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 610 megtekintés