Kukoricás babsaláta

2012-10-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ezt a receptet még az egyik ismerősömtől kaptam. Kisebb-nagyobb eseményeken ha módomban áll, készítek belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 1 konzerves főtt Bab
  • 1 konzerves Kukorica
  • 1 db Lilahagyma
  • 1 db Kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál Olaj
  • Metélőhagyma
  • Bors

1. lépés

Első lépésként a paprikát kockára vágjuk, a lilahagymát pedig felszeleteljük. A konzerves babot kibontjuk, leszűrjük és leöblítjük.

2. lépés

Forró olajba beletesszük a kukoricát, majd körülbelül 5 percen keresztül szépen pirítjuk, folyamatosan kavargatva, hogy ne égjen oda.

3. lépés

5 perc után kivesszük a kukoricát, majd egy tálban összekeverjük a babbal, paprikával és a hagymával. Metélőhagymával, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük, majd ismételten jól összekeverjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 659 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    297 kcal
  • Összes Zsír

    9,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    52,9 g
  • Cukor

    12,5 g
  • Fehérje

    10 g