Halleves kagylóval

2013-04-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Ismét egy specialitás, ami az ízletes hallét ötvözi a finom kagylóval. Aki szereti az utóbbit, az szerintem legalább egyszer kipróbálhatja.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Hal
  • 12 db Kagyló
  • 25 dkg barna Kenyér
  • 1 db Babérlevél
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 2 dl Almabor
  • 1 db Cseresznyepaprika
  • 2 db Vöröshagyma
  • 4 db főtt, kemény Tojás
  • 1 db Paradicsom
  • 1 csipet Sáfrány
  • Petrezselyem

1. lépés

Egy nagy lábasba beletesszük a félbe vágott vöröshagymát, a kicsire vágott fokhagymákat, petrezselymet, cseresznyepaprikát, babérlevelet, meghámozott és felaprított paradicsomot, valamint a már felvágott halat. Ezt felöntjük 2 liter vízzel, majd az egészet feltesszük főni.

2. lépés

Amikor a hal megpuhult beletesszük a kagylókat, felöntjük almaborral, sóval és sáfránnyal ízesítjük. Tovább főzzük. Körülbelül 10 perc után tegyük bele a kicsi, vékonyra szelt kenyérszeleteket és a félbe vágott kemény tojásokat, majd további 15 percig főzzük tovább közepes lángon. Tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,285 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    511 kcal
  • Összes Zsír

    11,6 g
  • Koleszterin

    227 mg
  • Szénhidrát

    70,9 g
  • Cukor

    11,7 g
  • Fehérje

    31,4 g