Halleves kagylóval
2013-04-12- Típus: Diétás levesek, Hallevesek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:30 p
Ismét egy specialitás, ami az ízletes hallét ötvözi a finom kagylóval. Aki szereti az utóbbit, az szerintem legalább egyszer kipróbálhatja.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Hal
- 12 db Kagyló
- 25 dkg barna Kenyér
- 1 db Babérlevél
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 dl Almabor
- 1 db Cseresznyepaprika
- 2 db Vöröshagyma
- 4 db főtt, kemény Tojás
- 1 db Paradicsom
- 1 csipet Sáfrány
- Petrezselyem
- Só
1. lépés
Egy nagy lábasba beletesszük a félbe vágott vöröshagymát, a kicsire vágott fokhagymákat, petrezselymet, cseresznyepaprikát, babérlevelet, meghámozott és felaprított paradicsomot, valamint a már felvágott halat. Ezt felöntjük 2 liter vízzel, majd az egészet feltesszük főni.
2. lépés
Amikor a hal megpuhult beletesszük a kagylókat, felöntjük almaborral, sóval és sáfránnyal ízesítjük. Tovább főzzük. Körülbelül 10 perc után tegyük bele a kicsi, vékonyra szelt kenyérszeleteket és a félbe vágott kemény tojásokat, majd további 15 percig főzzük tovább közepes lángon. Tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 069 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
511 kcal -
Összes Zsír
11,6 g -
Koleszterin
227 mg -
Szénhidrát
70,9 g -
Cukor
11,7 g -
Fehérje
31,4 g