Grillezett pangasius édeskrumplival

2014-01-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ismét grillezni támadt kedvem, ezért most is a pangasiusra esett a választásom, amihez zöldségeket és krumplit készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet pangasiusfilé
  • 0.5 db citrom
  • 1 db krumpli (édes)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db nagyobb csiperkegomba
  • 6 db kelbimbó
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 0.5 db fejessaláta

1. lépés

A halfilét kettévágom, sózom, borsozom, beteszem egy grillserpenyőbe, öntök rá olívaolajat, facsarok rá citromot, s hűtőbe teszem.

2. lépés

Az édeskrumplit megpucolom. A krumplit kockára, a répát karikára vágom, a gombát és a paradicsomot szeletelem, serpenyőbe rakom kevés olajjal, hozzáadom a brokkolit, fűszerezem.

3. lépés

Másnap a halat és a zöldségeket grillezem, tálalom. A tányérra teszek salátalevelet, rá egy darab halat, mellé a zöldségeket, citromszeletet, s locsolok rá chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 369 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Rántott pangasius tésztával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    365 kcal
  • Zsír

    9,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    27,2 g
  • Cukor

    5,6 g
  • Fehérje

    21,9 g