Cannellonni tejszínes csirkemellel és spenóttal töltve
2013-12-23- Típus: Göngyölt hús receptek, Spenótos tészta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy könnyű és egyszerű vacsi, de még is különleges.
Ezeket szerezd be:
- 1 db cannelloni tészta
- 1 db csirkemell
- tejszín
- 500 g bébispenót
- fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
- pici liszt
- füstölt sajt
1. Lépés
A tésztát megfőzzük sós vízben, addig olvasztott vajban megpirítom a csirkemellet. Rá dobom a spenót leveleket és párolom. Nem adok hozzá semmi vizet, mert bőven enged magából mindkettő.
2. Lépés
Fűszerezem: sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával, és a végén hőkiegyenlítéssel hozzáadom a tejszín felét, amit liszttel sűrítettem. A végén sarabolóval összedarálom.
3. Lépés
Ezt a husikás tölteléket kiskanál segítségével beletöltöm a tésztába. A megmaradt tejszínből besamell mártást készítek és rá locsolom a tésztára. Minden egyes tészta tetejére teszek 1 szelet füstölt sajtot és már sütöm is.
Jó étvágyat!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 916 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
392 kcal -
Zsír
9.3g -
Szénhidrát
35.2g -
Fehérje
41.1g -
Koleszterin
96mg -
Cukor
2.3g