Cannellonni tejszínes csirkemellel és spenóttal töltve

2013-12-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy könnyű és egyszerű vacsi, de még is különleges.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db cannelloni tészta
  • 1 db csirkemell
  • tejszín
  • 500 g bébispenót
  • fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • pici liszt
  • füstölt sajt

1. Lépés

A tésztát megfőzzük sós vízben, addig olvasztott vajban megpirítom a csirkemellet. Rá dobom a spenót leveleket és párolom. Nem adok hozzá semmi vizet, mert bőven enged magából mindkettő.

2. Lépés

Fűszerezem: sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával, és a végén hőkiegyenlítéssel hozzáadom a tejszín felét, amit liszttel sűrítettem. A végén sarabolóval összedarálom.

3. Lépés

Ezt a husikás tölteléket kiskanál segítségével beletöltöm a tésztába. A megmaradt tejszínből besamell mártást készítek és rá locsolom a tésztára. Minden egyes tészta tetejére teszek 1 szelet füstölt sajtot és már sütöm is.

Jó étvágyat!

Nem mindegy mit eszünk :) Nézz körbe a Felfal-lak-ban.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    392 kcal
  • Zsír

    9.3g
  • Szénhidrát

    35.2g
  • Fehérje

    41.1g
  • Koleszterin

    96mg
  • Cukor

    2.3g