Marcsi farsangi fánkja

2014-01-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a fánkot csak akkor kell keleszteni, amikor már kiszaggattad, vagyis csak közvetlenül sütés előtt. Egyáltalán nem bonyolult, megéri elkészíteni a családnak!

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka liszt
  • 5 deka olvasztott vaj
  • 3 tojássárgája
  • 3 deci tej
  • fél deci rum
  • 5 deka cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 deka élesztő

1. Lépés

Az élesztőt 1deci tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.

2. Lépés

A tésztát jól kidolgozom, ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább dolgozom. Lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra, ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.

3. Lépés

Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem. Az olajat felhevítem, az ujjammal a fánk közepét benyomom (Ez az olajban alulra kerül). Fedővel lefedem, és amikor már szép piros, átfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt. Papírral leitatom az olajat róla. Sárgabarack lekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4,197 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    472 kcal
  • Zsír

    11.1g
  • Szénhidrát

    77.3g
  • Fehérje

    13.1g
  • Koleszterin

    127mg
  • Cukor

    11.3g