Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel
2015-02-11- Típus: Resztelt máj receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Szeretem a csirkemájat, nem csak azért, mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni. Most nem egy hagyományos recept következik.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg csirkemáj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 dl vörösbor
- 20 dkg rizs
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 db tojás
- 1 szelet vöröskáposzta
- 1 teáskanál vörösborecet
1. Lépés
Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
2. Lépés
A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.
3. Lépés
A rizst felteszem főni. A májat leöblítem, négybe vágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.
4. Lépés
Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából, fűszerezem. Vörösborral fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 409 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
813 kcal -
Zsír
13,9 g -
Koleszterin
867 mg -
Szénhidrát
113,9 g -
Cukor
16,4 g -
Fehérje
49,5 g