Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel

2015-02-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Szeretem a csirkemájat, nem csak azért, mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni. Most nem egy hagyományos recept következik.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg rizs
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 db tojás
  • 1 szelet vöröskáposzta
  • 1 teáskanál vörösborecet

1. Lépés

Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

2. Lépés

A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.

3. Lépés

A rizst felteszem főni. A májat leöblítem, négybe vágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

4. Lépés

Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából, fűszerezem. Vörösborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 220 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival

  • Vörösboros resztelt borjúmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival

  • Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    813 kcal
  • Zsír

    13,9 g
  • Koleszterin

    867 mg
  • Szénhidrát

    113,9 g
  • Cukor

    16,4 g
  • Fehérje

    49,5 g