Medvehagymás zöld pesto

2016-08-09
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A medvehagyma most a sláger. Gyorsan készítettem egy zöld pestot sok medvehagymával. A kisebbik üveg tartalmát egy olasz tésztaételhez használom. A receptje rövidesen jön.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csokor Medvehagyma
  • 6 db Újhagyma zöldje
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 csokor Reteklevél
  • 10 dkg Spenót
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 12 levél Bazsalikom
  • 0.5 csokor Petrezselyem
  • 1 tk Fenyőmag (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Kakukkfű (ízlés szerint)
  • 3 ek Olívaolaj
  • 5 dkg Parmezán sajt

1. lépés

A fenyőmagot megpirítom.

2. lépés

Közben felaprítom a többi hozzávalót, a sajtot lereszelem.

3. lépés

Mindent egy keverőtálba teszek, fűszerezem, s egy kézi botmixerrel összekeverem.

4. lépés

A pestot befőttes üvegekbe kanalazom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

843 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából

  • Hagymamártás recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    71,5 kcal
  • Zsír

    6 g
  • Koleszterin

    3,5 mg
  • Szénhidrát

    3,5 g
  • Cukor

    0,2 g
  • Fehérje

    2,6 g