Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon
2013-12-02- Típus: Avokádósaláta receptek, Kagylóreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Az avokádót mindenféle finomsággal készítettem el. Volt itt kagyló, kaviár, ringli, tojás, saláta.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 avokádó
- 5 dkg paradicsomos kagyló
- 1 dkg kaviár (vörös)
- 2 dkg ringli
- fejessaláta-levél
- 1 db tojás
- 0.5 citrom
- 4 gerezd fokhagyma (olívaolajban eltett)
- 5 db olívabogyó (chilipaprikával töltött)
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- extra szűz olívaolaj
- petrezselyem
1. lépés
A tojást félkeményre főzöm.
2. lépés
Közben az avokádót hosszában kettévágom, a magját eltávolítom, a gyümölcs húsát kivájom. Egy tányérra elrendezem a salátaleveleket, ráhelyezem az avokádót, elé a hosszában félbevágott tojást.
3. lépés
Az avokádó csónakba rakok vegyesen avokádó húst, kagylót, ringlit és kaviárt, a salátalevelekre is kerül egy kevés, valamint fokhagyma és olívabogyó. Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat.
4. lépés
Díszítem citromkarikával és petrezselyemlevéllel. Vajas pirítóssal és vörösborral fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 559 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
672 kcal -
Zsír
44,7 g -
Koleszterin
164 mg -
Szénhidrát
48,3 g -
Cukor
3,7 g -
Fehérje
21,7 g