Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

2013-12-02
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Az avokádót mindenféle finomsággal készítettem el. Volt itt kagyló, kaviár, ringli, tojás, saláta.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 avokádó
  • 5 dkg paradicsomos kagyló
  • 1 dkg kaviár (vörös)
  • 2 dkg ringli
  • fejessaláta-levél
  • 1 db tojás
  • 0.5 citrom
  • 4 gerezd fokhagyma (olívaolajban eltett)
  • 5 db olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • extra szűz olívaolaj
  • petrezselyem

1. lépés

A tojást félkeményre főzöm.

2. lépés

Közben az avokádót hosszában kettévágom, a magját eltávolítom, a gyümölcs húsát kivájom. Egy tányérra elrendezem a salátaleveleket, ráhelyezem az avokádót, elé a hosszában félbevágott tojást.

3. lépés

Az avokádó csónakba rakok vegyesen avokádó húst, kagylót, ringlit és kaviárt, a salátalevelekre is kerül egy kevés, valamint fokhagyma és olívabogyó. Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat.

4. lépés

Díszítem citromkarikával és petrezselyemlevéllel. Vajas pirítóssal és vörösborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 559 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó rákfarkos zöldséges ananászsalátával

  • Avokádós salátatál

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Avokádós-mozzarellás saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    672 kcal
  • Zsír

    44,7 g
  • Koleszterin

    164 mg
  • Szénhidrát

    48,3 g
  • Cukor

    3,7 g
  • Fehérje

    21,7 g