Vörösboros resztelt borjúmáj
2014-09-02- Típus: Resztelt máj receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Rég volt már máj, már nagyon megkívántam, ezért vörösboros resztelt borjúmájat készítettem jó kis sós krumplival.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg borjúmáj
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 gerezd fokhagyma (tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett)
- 3 db hegyes csípőspaprika
- 3 db paradicsom
- 5-6 db krumpli
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- petrezselyem-fokhagyma fűszerkeverék (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 200 g füstölt szalonna
- 1 dl vörösbor
1. Lépés
A májat csíkokra szeletelem, a paprikából és paradicsomból elteszek néhány szeletet. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot és a füstölt-szalonnát kockára vágom.
2. Lépés
A krumplit meghámozom, s sós vízben megfőzöm.
3. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm.
4. Lépés
Hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörösbort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom.
5. Lépés
A krumplit apróra töröm, borsozom.
6. Lépés
Tálalok. A tányérra teszek a májból, a krumpliból. A májra szórok paprikát, a krumplira petrezselyem-fokhagyma fűszerkeveréket. Az egészet díszítem paradicsom, paprika szeletekkel, s fokhagymával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 558 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1466 kcal -
Zsír
59,4 g -
Koleszterin
872 mg -
Szénhidrát
119,6 g -
Cukor
17,1 g -
Fehérje
103,4 g