Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

2013-11-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Bár a libamáj a májak királynője, azért a sertésmájat is szeretem.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili paprika
  • 1/2 bögre rizs
  • 2 db krumpli
  • só, bors, pirospaprika
  • majoránna
  • 1 tk olívaolaj
  • petrezselyem

1. Lépés

A beáztatott rizst megfőzöm. A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, s kevés olajon megsütöm. Szórok rá pirospaprikát.
Közben a májat csíkokra, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben a szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a hagymákat, megdinsztelem. Majd hozzáadom a májat, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, s puhára főzöm.
Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé rizst, krumplit, csalamádét. A krumplira vágok petrezselyemzöldet. A májat megsózom.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,510 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival

  • Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel

  • Vörösboros resztelt borjúmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    581 kcal
  • Zsír

    8.2g
  • Szénhidrát

    77.2g
  • Fehérje

    47.1g