Vörösboros ratatouille kolbásszal

2014-03-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A lecsó minden formájában jöhet, de figyelem, ezt a receptet csak azoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset!

Ezeket szerezd be:

  • 6 db paprika (lecsó)
  • 3 db csípős hegyespaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 3 db újhagyma zöldje
  • 0.5 db nagyobb cukkini
  • 1 db kicsi padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 db zellerszár
  • 6 db olívabogyó (chili paprikával töltött)
  • 6 db fekete olívabogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • rozmaring (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 250 g füstölt kolbász

1. Lépés

A hagymákat megpucolom. A vöröshagymát félbe, majd karikára vágom. A fokhagymát aprítom, az újhagymát, paprikákat karikára vágom. A krumplikat megpucolom, s kockára vágom. A cukkinit, padlizsánt hosszában félbe, majd negyedbe vágom, felszeletelem, a paradicsomokat nyolcadalom. A rozmaringot, kakukkfüvet leszedem a száráról, a bazsalikomot aprítom. Az újhagyma és zellerszárakat 2 cm-es darabokra vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a hagymákat és a zellert.

3. Lépés

Rádobom a paprikákat, a krumplit, majd a cukkinit és a padlizsánt, végül a paradicsomot. Ráteszem a fűszernövényeket, fűszerezem.

4. Lépés

Belekerülnek az olíva- és kapribogyók, a szeletelt kolbász, a darabolt újhagymaszárak.

5. Lépés

Öntök rá vörösbort és chiliszószt, kis idő múltán elzárom a tűzhelyet. Tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 167 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    595 kcal
  • Zsír

    27,7 g
  • Koleszterin

    53 mg
  • Szénhidrát

    66,5 g
  • Cukor

    15,8 g
  • Fehérje

    21,8 g