Tarhonyás hús
2015-02-10- Típus: Tarhonyás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egyszerű finom étel, ami a régi menzára hasonlít.
Ezeket szerezd be:
- 1csg tarhonya
- 2 kanál olaj
- 1 kisfej vöröshagyma
- A pörkölthöz:
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 deka sertés hús (én lapockából készítettem)
- 1 teáskanál őrőlt pirospaprika
- só, bors
- olaj
1. Lépés
A nagyobb fej hagymát kockára szelem és az olajban üvegesre párolom. A húst kis kockákra vágom. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a pirospaprikát és a felkockázott húst.
2. Lépés
Sózom, borsozom, felöntöm vízzel, majd letakarva addig főzöm, amíg a hús megpuhul.
A kis fej vöröshagymát (amit lereszeltem) a két kanál olajon üvegesre párolom és hozzáadom a tarhonya tésztát.
3. Lépés
Sózom és halvány barnára pirítom, majd felengedem kb 3 deci vízzel. Letakarom fedővel és puhára főzöm.
Amikor a tarhonya már megpuhult és a pörkölt is készen van, a kettőt összekeverem, apróra vágott savanyú uborkát és kaliforniai paprikát teszek bele.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
5 979 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
402 kcal -
Zsír
12.5g -
Szénhidrát
31.8g -
Fehérje
38.9g -
Koleszterin
128mg -
Cukor
2g