Tarhonyás hús

2015-02-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Egyszerű finom étel, ami a régi menzára hasonlít.

Ezeket szerezd be:

  • 1csg tarhonya
  • 2 kanál olaj
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • A pörkölthöz:
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 50 deka sertés hús (én lapockából készítettem)
  • 1 teáskanál őrőlt pirospaprika
  • só, bors
  • olaj

1. Lépés

A nagyobb fej hagymát kockára szelem és az olajban üvegesre párolom. A húst kis kockákra vágom. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a pirospaprikát és a felkockázott húst.

2. Lépés

Sózom, borsozom, felöntöm vízzel, majd letakarva addig főzöm, amíg a hús megpuhul.
A kis fej vöröshagymát (amit lereszeltem) a két kanál olajon üvegesre párolom és hozzáadom a tarhonya tésztát.

3. Lépés

Sózom és halvány barnára pirítom, majd felengedem kb 3 deci vízzel. Letakarom fedővel és puhára főzöm.
Amikor a tarhonya már megpuhult és a pörkölt is készen van, a kettőt összekeverem, apróra vágott savanyú uborkát és kaliforniai paprikát teszek bele.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 653 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával és kolbásszal

  • Lecsós tarhonya

  • Uborkás tarhonya

  • Tarhonyás lecsó

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    402 kcal
  • Zsír

    12.5g
  • Szénhidrát

    31.8g
  • Fehérje

    38.9g
  • Koleszterin

    128mg
  • Cukor

    2g