Kelbimbófelfújt
2013-03-27- Típus: Rakott zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Az az érdekes, hogy gyerekkoromban utáltam a kelbimbót, rá se tudtam nézni. Idővel aztán megszerettem, de nem tudom mitől vagy miért. A kelbimbós ételek közül az egyik kedvencem ez.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg Kelbimbó
- 15 dkg füstölt Szalonna
- 4 db Tojás
- 2 evőkanál Zsemlemorzsa
- 2 dl Tejföl
- 15 dkg Sajt
- 1 evőkanál Vaj
- Só
- Bors
1. lépés
A kelbimbót (előkészített gyorsfagyasztott a király nálam) megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben az apróra vágott szalonnát olajon kisütjük.
2. lépés
A főtt kelbimbót leszűrjük és a sült szalonnával összekeverjük. A tepsit vagy egy tűzálló tálat kivajazzuk, beletesszük és egyenletesen eloszlatjuk a szalonnás kelbimbót. A tetejüket megszórjuk a zsemlemorzsa felével.
3. lépés
A tojások sárgáját a maradék zsemlemorzsával, tejföllel, sóval és borssal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is a tojássárgás öntetbe keverjük.
4. lépés
Az elkészült öntetet is szépen eloszlatjuk a tepsin, a legtetejére pedig reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőbe helyezzük az ételünket és körülbelül 20 percen át sütjük, egészen addig amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 547 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
631 kcal -
Összes Zsír
44,7 g -
Koleszterin
270 mg -
Szénhidrát
24,1 g -
Cukor
5,2 g -
Fehérje
37,4 g