Vörösboros lecsós káposzta füstölt tarjával, szalonnával
2013-09-23- Típus: Lecsó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy kicsit más, mint a megszokott lecsók. Érdemes kipróbálni.
Ezeket szerezd be:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chili
- 3 db paradicsom
- 25 dkg savanyított káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt tarja
- 1 dl tejföl
- só, bors
- őrölt csípős paprika
- 1 db babérlevél
- köménymag
- olívaolaj
- 2 db chili a díszítéshez
1. Lépés
A káposztát kicsit kicsavarom, egy edénybe teszem, beleteszem a feldarabolt tarját, babérlevelet, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, s elkezdem főzni.
A hagymát aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem (a köménymag kivételével), s megfőzöm.
3. Lépés
Amikor a káposzta és a hús már puha, öntök hozzá vörösbort. A káposztát a lecsóhoz öntöm, összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra a lecsós káposztából, teszek rá 3 kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 274 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
617 kcal -
Zsír
45.6g -
Szénhidrát
28.2g -
Fehérje
26.5g