Vörösboros lecsós káposzta füstölt tarjával, szalonnával

2013-09-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy kicsit más, mint a megszokott lecsók. Érdemes kipróbálni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 dl tejföl
  • só, bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 db babérlevél
  • köménymag
  • olívaolaj
  • 2 db chili a díszítéshez

1. Lépés

A káposztát kicsit kicsavarom, egy edénybe teszem, beleteszem a feldarabolt tarját, babérlevelet, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, s elkezdem főzni.
A hagymát aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem (a köménymag kivételével), s megfőzöm.

3. Lépés

Amikor a káposzta és a hús már puha, öntök hozzá vörösbort. A káposztát a lecsóhoz öntöm, összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra a lecsós káposztából, teszek rá 3 kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 274 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    617 kcal
  • Zsír

    45.6g
  • Szénhidrát

    28.2g
  • Fehérje

    26.5g