Fahéjas almaszósz recept

2012-04-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezeket szerezd be:

  • 5-6 db kockára vágott alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve (3-4 evőkanál)
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze fehér cukor
  • 1 csésze víz
  • 1/2 tk só

Elkészítés: 

1. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy fazékba. Fedjük le és forraljuk fel, majd vegyük le alacsonyabb hőmérsékletre és pároljuk 20-30 percig.
2. Vegyük le a tűzről és nyomkodjuk egy villa segítségével pépes állagúra.
Hűtve vagy melegen is tálalhatjuk. Egyaránt finom vanília fagylalttal vagy vaníliás joghurttal, de használhatjuk nehéz húsok mellé, kifejezetten bárányhús mellé.
Egyszerűen lefagyaszthatjuk és a mélyhűtőből is bármikor elővehetjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 419 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából