Fahéjas almaszósz recept
2012-04-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezeket szerezd be:
- 5-6 db kockára vágott alma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve (3-4 evőkanál)
- 1 evőkanál fahéj
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze fehér cukor
- 1 csésze víz
- 1/2 tk só
Elkészítés:
1. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy fazékba. Fedjük le és forraljuk fel, majd vegyük le alacsonyabb hőmérsékletre és pároljuk 20-30 percig.
2. Vegyük le a tűzről és nyomkodjuk egy villa segítségével pépes állagúra.
Hűtve vagy melegen is tálalhatjuk. Egyaránt finom vanília fagylalttal vagy vaníliás joghurttal, de használhatjuk nehéz húsok mellé, kifejezetten bárányhús mellé.
Egyszerűen lefagyaszthatjuk és a mélyhűtőből is bármikor elővehetjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 419 megtekintés