Almás csirkemáj
2012-06-13- Típus: Májas ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy étteremben a barátnőm almás csirkemájat rendelt. A májtól engem kiráz a hideg, de ezt megkóstoltam és nagyon ízlett! :) Figyelem bort tartalmaz!
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Csirkemáj
- 30 dkg Alma
- 10 dkg Füstölt szalonna
- 1-2 Lilahagyma
- 1 dl Száraz fehérbor
- 2 evőkanál Liszt
- Majoranna
1. lépés
Lilahagymát és az almát szeletekre vágjuk. A májat előkészítjük, ami azt jelenti, hogy alaposan megmossuk és az inakat, hártyákat eltüntetjük. Figyelmeztetés! Nehogy valaki megsózza a májat, mert úgy megkeményedik, hogy utána maximum golflabdának tudja csak használni. Utólag sózunk! A szalonnát szeleteljük csíkokra, majd egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el sütni.
2. lépés
Ha már úgy félig megsült a szalonnánk, tegyük be mellé a lilahagymát, ami üvegesen lesz jó. Végül jöjjön a korábban leszeletelt alma, amit csak 3-5 percig párolunk.
3. lépés
Foglalkozzunk a májjal is. Lisztben megforgatjuk alaposan, csipet majoránnával megfűszerezzük és egy másik edényben hirtelen forró olajon kisütjük.
4. lépés
Ha a májunk megsült, összeöntjük a szalonnás, hagymás, almás alapunkkal és 1 dl száraz borral felöntjük. Körülbelül 2 percig felforraljuk a tűzön és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 208 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
327 kcal -
Összes Zsír
15,5 g -
Koleszterin
450 mg -
Szénhidrát
17,1 g -
Cukor
9 g -
Fehérje
28,5 g