Almás csirkemáj

2012-06-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy étteremben a barátnőm almás csirkemájat rendelt. A májtól engem kiráz a hideg, de ezt megkóstoltam és nagyon ízlett! :) Figyelem bort tartalmaz!

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Csirkemáj
  • 30 dkg Alma
  • 10 dkg Füstölt szalonna
  • 1-2 Lilahagyma
  • 1 dl Száraz fehérbor
  • 2 evőkanál Liszt
  • Majoranna

1. lépés

Lilahagymát és az almát szeletekre vágjuk. A májat előkészítjük, ami azt jelenti, hogy alaposan megmossuk és az inakat, hártyákat eltüntetjük. Figyelmeztetés! Nehogy valaki megsózza a májat, mert úgy megkeményedik, hogy utána maximum golflabdának tudja csak használni. Utólag sózunk! A szalonnát szeleteljük csíkokra, majd egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el sütni.

2. lépés

Ha már úgy félig megsült a szalonnánk, tegyük be mellé a lilahagymát, ami üvegesen lesz jó. Végül jöjjön a korábban leszeletelt alma, amit csak 3-5 percig párolunk.

3. lépés

Foglalkozzunk a májjal is. Lisztben megforgatjuk alaposan, csipet majoránnával megfűszerezzük és egy másik edényben hirtelen forró olajon kisütjük.

4. lépés

Ha a májunk megsült, összeöntjük a szalonnás, hagymás, almás alapunkkal és 1 dl száraz borral felöntjük. Körülbelül 2 percig felforraljuk a tűzön és petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 304 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    327 kcal
  • Összes Zsír

    15,5 g
  • Koleszterin

    450 mg
  • Szénhidrát

    17,1 g
  • Cukor

    9 g
  • Fehérje

    28,5 g