Vörös lencseleves recept

2012-06-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A lencseleves nem csak Új Évkor jó, én szinte minden második hónapban szoktam készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 100 ml (0,4 csésze) vörös lencse
  • 1 sárga hagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál curry
  • 1 zöldséges húsleveskocka
  • 750 ml víz
  • 2 babérlevél
  • 1 tk olaj
  • só, bors

1. Lépés

Vágjuk apróra a sárgarépát, a paradicsomot és a hagymát. Melegítsük fel az olajat egy fazékban, és pirítsuk meg rajta a hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a sárgarépát, a lencsét, a paradicsomot, a húsleveskockát, a babérlevelet és a vizet. Főzzük közepes lángon körülbelül 15 percig. Sóval és borssal ízesítjük.

 

Tipp: Nem árt a lencsét előtte beáztatni, hogy rendesen megpuhuljon.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 728 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Újévi vörösboros lencseleves

  • Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

  • Vörös lencse leves

  • Palócleves

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    273 kcal
  • Összes zsír

    7,5 g
  • Szénhidrát

    39,9 g
  • Fehérje

    12,9 g