Vörös lencseleves recept
2012-06-16- Típus: Lencseleves receptek, Magyaros levesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A lencseleves nem csak Új Évkor jó, én szinte minden második hónapban szoktam készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 100 ml (0,4 csésze) vörös lencse
- 1 sárga hagyma
- 1 nagy sárgarépa
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál curry
- 1 zöldséges húsleveskocka
- 750 ml víz
- 2 babérlevél
- 1 tk olaj
- só, bors
1. Lépés
Vágjuk apróra a sárgarépát, a paradicsomot és a hagymát. Melegítsük fel az olajat egy fazékban, és pirítsuk meg rajta a hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a sárgarépát, a lencsét, a paradicsomot, a húsleveskockát, a babérlevelet és a vizet. Főzzük közepes lángon körülbelül 15 percig. Sóval és borssal ízesítjük.
Tipp: Nem árt a lencsét előtte beáztatni, hogy rendesen megpuhuljon.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 728 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
273 kcal -
Összes zsír
7,5 g -
Szénhidrát
39,9 g -
Fehérje
12,9 g