Karamellás apró sütemény

2013-06-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Látszólag hétköznapi sütiket feldobjuk egy kis karamellás réteggel.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 70 g sótlan vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 tojás
  • 100 g búzaliszt
  • 120g teljes kiőrlésű liszt
  • ⅓ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • Karamell:
  • 100 g cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 120 ml tejszín
  • ½ teáskanál durva só
  • 1 teáskanál vaníliás cukor

1. Lépés

Morzsoljuk össze a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, és morzsoljuk tovább a tésztát. Adjunk hozzá liszteket, sütőport és a sót, és gyúrjuk mindent alaposan össze, és tegyük a hűtőbe 30 percig.

2. Lépés

Bontsuk ki a tésztát, majd csipkedjük dió nagyságú darabokra és alakítsunk belőle golyókat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, lapítsuk le kissé.

3. Lépés

Mielőtt a sütőbe tennénk, a sütik közepére nyomjunk egy mélyedést a hüvelykujjunkkal vagy a fakanál végével. Ezután süssük körülbelül 20 percig előmelegített sütőben 180°C-on. Mikor megsültek, tegyük félre őket hűlni.

4. Lépés

Egy kis lábasba tesszük a cukrot, kezdjük el melegíteni, karamellizálni. Amikor ez bekövetkezett adjuk hozzá a vajat és tovább keverjük, amíg az feloldódik. Öntsük bele a tejszínt, de óvatosan, mert pattogni fog. Keverjük addig, amíg a karamell besűrűsödik.

5. Lépés

Ezután levehetjük a tűzről és belekeverhetjük a vaníliát és a sót, és keverjük össze alaposan. Vegyük elő a sütiket és töltsük meg a közepüket a karamellel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 711 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    399 kcal
  • Zsír

    18.9g
  • Szénhidrát

    53.3g
  • Fehérje

    5.6g

Kommentek