Karamellás apró sütemény
2013-06-05- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 55 perc
Látszólag hétköznapi sütiket feldobjuk egy kis karamellás réteggel.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 70 g sótlan vaj
- 60 g porcukor
- 1 tojás
- 100 g búzaliszt
- 120g teljes kiőrlésű liszt
- ⅓ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- Karamell:
- 100 g cukor
- 1 evőkanál vaj
- 120 ml tejszín
- ½ teáskanál durva só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
1. Lépés
Morzsoljuk össze a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, és morzsoljuk tovább a tésztát. Adjunk hozzá liszteket, sütőport és a sót, és gyúrjuk mindent alaposan össze, és tegyük a hűtőbe 30 percig.
2. Lépés
Bontsuk ki a tésztát, majd csipkedjük dió nagyságú darabokra és alakítsunk belőle golyókat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, lapítsuk le kissé.
3. Lépés
Mielőtt a sütőbe tennénk, a sütik közepére nyomjunk egy mélyedést a hüvelykujjunkkal vagy a fakanál végével. Ezután süssük körülbelül 20 percig előmelegített sütőben 180°C-on. Mikor megsültek, tegyük félre őket hűlni.
4. Lépés
Egy kis lábasba tesszük a cukrot, kezdjük el melegíteni, karamellizálni. Amikor ez bekövetkezett adjuk hozzá a vajat és tovább keverjük, amíg az feloldódik. Öntsük bele a tejszínt, de óvatosan, mert pattogni fog. Keverjük addig, amíg a karamell besűrűsödik.
5. Lépés
Ezután levehetjük a tűzről és belekeverhetjük a vaníliát és a sót, és keverjük össze alaposan. Vegyük elő a sütiket és töltsük meg a közepüket a karamellel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 711 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
399 kcal -
Zsír
18.9g -
Szénhidrát
53.3g -
Fehérje
5.6g