Vörös lencse leves
2014-05-15- Típus: Lencseleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A vörös lencsében nem csak azt szeretem, hogy gyorsan elkészül, hanem, hogy általa egészséges ételeket készíthetek. Tápláló, magas a rosttartalma, így tartósan jóllakottság érzését adja.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg vöröslencse
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 liter víz
- 2 leveskocka (én csak egyet használtam)
- sűrített paradicsom
- só, bors
- római kömény
1. Lépés
A vöröshagymát aprítsd fel és kevés olajon fonnyaszd meg. Az átválogatott lencsét szűrőben mosd meg és öntsd a hagymára. Keverd el a hagymával, majd öntsd fel a vízzel.
2. Lépés
Add hozzá a leveskockákat, fűszerezd a fent sorolt fűszerekkel.
Így főzd fedő alatt kb. 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Ekkor add hozzá a paradicsomot és várd meg, míg rottyan egyet.
3. Lépés
Néhány szelet bacon szalonnát vágj kockákra és pirítsd meg. A levest ezzel megszórva tálald.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 784 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
197 kcal -
Zsír
0.9g -
Szénhidrát
33.9g -
Fehérje
13.7g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
3g