Vörös lencse leves

2014-05-15
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A vörös lencsében nem csak azt szeretem, hogy gyorsan elkészül, hanem, hogy általa egészséges ételeket készíthetek. Tápláló, magas a rosttartalma, így tartósan jóllakottság érzését adja.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 liter víz
  • 2 leveskocka (én csak egyet használtam)
  • sűrített paradicsom
  • só, bors
  • római kömény

1. Lépés

A vöröshagymát aprítsd fel és kevés olajon fonnyaszd meg. Az átválogatott lencsét szűrőben mosd meg és öntsd a hagymára. Keverd el a hagymával, majd öntsd fel a vízzel.

2. Lépés

Add hozzá a leveskockákat, fűszerezd a fent sorolt fűszerekkel.

Így főzd fedő alatt kb. 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Ekkor add hozzá a paradicsomot és várd meg, míg rottyan egyet.

3. Lépés

Néhány szelet bacon szalonnát vágj kockákra és pirítsd meg. A levest ezzel megszórva tálald.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 113 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Újévi vörösboros lencseleves

  • Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

  • Tejes, tejfölös lencseleves virslivel

  • Trujillói lencseleves

  • Lencseleves burgonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    197 kcal
  • Zsír

    0.9g
  • Szénhidrát

    33.9g
  • Fehérje

    13.7g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    3g