Vega spagetti
2012-10-18- Típus: Paradicsomos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő receptünk nagyon úgy néz ki mint egy bolognai, egy kicsi csavar még is van a dologban. A bolognaihoz hasonló szószt készítünk, ám ebben nincsen hús, inkább hasonlít egy lecsóhoz.
Ezeket szerezd be:
- 2 teáskanál vaj
- 1 vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágott
- 1 kis cukkini, apróra kockázva
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 csésze gomba
- 1 kis padlizsán, apróra kockázva
- 1 paradicsom, apróra kockázva
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 csésze paradicsompüré
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és pirítsuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá szépen a megmosott és apróra vágott zöldségeket, a cukkinit, a paprikát, a gombát, paradicsomot és padlizsánt. Pároljuk egy kis vízzel kb. 6-7 percig.
2. lépés
Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal. Én egy kis oregánót és bazsalikomot is szoktam. Öntsük bele a paradicsompürét és főzzünk belőle sűrű szószt. Amikor minden zöldség megfőtt, levehetjük a tűzről és tálalhatjuk spagetti tésztával.
Ha kicsi gyerekeknek készítenénk, akik hajlamosak kiturkálni a zöldséget, akkor össze is turmixolhatjuk, így tényleg olyan lesz, mint az eredeti bolognai.
Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
4 592 megtekintés