Vega spagetti

2012-10-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő receptünk nagyon úgy néz ki mint egy bolognai, egy kicsi csavar még is van a dologban. A bolognaihoz hasonló szószt készítünk, ám ebben nincsen hús, inkább hasonlít egy lecsóhoz.

Ezeket szerezd be:

  • 2 teáskanál vaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágott
  • 1 kis cukkini, apróra kockázva
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 csésze gomba
  • 1 kis padlizsán, apróra kockázva
  • 1 paradicsom, apróra kockázva
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 csésze paradicsompüré
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és pirítsuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá szépen a megmosott és apróra vágott zöldségeket, a cukkinit, a paprikát, a gombát, paradicsomot és padlizsánt. Pároljuk egy kis vízzel kb. 6-7 percig.

2. lépés

Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal. Én egy kis oregánót és bazsalikomot is szoktam. Öntsük bele a paradicsompürét és főzzünk belőle sűrű szószt. Amikor minden zöldség megfőtt, levehetjük a tűzről és tálalhatjuk spagetti tésztával.

Ha kicsi gyerekeknek készítenénk, akik hajlamosak kiturkálni a zöldséget, akkor össze is turmixolhatjuk, így tényleg olyan lesz, mint az eredeti bolognai.

Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 592 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Milánói spagetti másképpen

  • Bolognai penne recept

  • Spagetti Norma módra

  • Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel