Sajtos-spenótos szelet
2014-09-24- Típus: Tepsis húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A spenót egyik fontos vitaminforrás, ezért mindenkinek ajánlom.
Ezeket szerezd be:
- 500 g csirke vagy más hús
- só, bors
- 10 deka liszt
- 20 deka reszelt sajt
- 3 főtt tojás
- 2 deci tejföl
- 5 deka spenótlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a kisütéshez
1. Lépés
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam, majd forró olajba kisütöttem. Nem szárítom ki a húst!
2. Lépés
Egy kiolajozott tepsibe tettem, miután kisültek. A spenótleveleket megfőztem, összemixeltem. A főtt tojást megpucoltam és összezúztam. A fokhagymát nagyon apróra összevágtam.
3. Lépés
A tejfölbe tettem a tojást, a spenótot, az összezúzott fokhagymákat, és a reszelt sajtot. Ezt a keveréket a hússzeletekre tettem, fóliával letakartam és 180-200 fokon megsütöttem. Nagyon finom ízt ad neki a spenót és a fokhagyma. Rizzsel, krumplipürével egyaránt kiváló.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 102 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
711 kcal -
Zsír
42.7g -
Szénhidrát
22.7g -
Fehérje
57.1g -
Koleszterin
289mg -
Cukor
0.7g