Uborkás-szezámmagos tészta

2012-05-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha nincs kedvünk nagy “was ist das”-t csapni, akkor készítsük el a következő villámgyors receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 teáskanál csípős paprika
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 csésze krémes mogyoróvaj
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1/2 csésze csirke húsleves
  • 1 csomag kínai tészta
  • szeletekre vágott mogyoróhagyma
  • szeletekre vágott uborka
  • szezámmag

1. Lépés

Vegyünk elő egy wok sütőt, keverjük össze benne az első 7 hozzávalót, keverjük simára.

2. Lépés

Főzzük ki sós vízben a tésztát, majd szűrjük le.

3. Lépés

Keverjük össze a tésztát és a mártást, majd hűtőben vagy szobahőmérsékleten hűtsük. Tálaláskor a mogyoróhagymát, az uborkát rászeleteljük, szezámmaggal megszórjuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 550 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    682,5 kcal
  • Összes zsír

    21,5 g
  • Szénhidrát

    99,2 g
  • Fehérje

    25,0 g