Tubetto Rigatto pizzasonkával, zöldségekkel

2013-09-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Az olasz konyha, s benne a pasta nagy kedvenc.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg tészta
  • 2 szelet pizzasonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db piros paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 pohár zöldségkeverék
  • 4 levél mángold
  • petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj

1. Lépés

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a pizzasonkát,a paprikákat,a paradicsomot, a tojást fözés után kockára, a mángoldot csíkokra vágom.
Olajon megdinsztelem a hagymákat, a mángold kivételével rádobom a zöldségeket, fűszerezem.

2. Lépés

A tésztát al dente (kb 7 perc alatt) megfőzöm, rászedem a ragúra, rádobom a mángoldot, összeforgatom, tálalok.
A tányérra szedek a ragus tésztából, s reszelek rá sajtot.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 045 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Milánói spagetti másképpen

  • Bolognai penne recept

  • Spagetti Norma módra

  • Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    425 kcal
  • Zsír

    5.3g
  • Szénhidrát

    74.5g
  • Fehérje

    20.2g